Katoliška pedofilija

Cerkvena pedofilija

Svet pretresajo pedofilski škandali katoliških klerikov. ZDA, Irska, Nemčija, Avstrija, Avstralija, Švica, Francija, Italija, Poljska, Nizozemska, Belgija, Filipini, Hongkong, Mehika, Argentina, Salvador, Čile in druge države, kjer je prisotna katoliška cerkev, so leglo spolnih zlorab otrok s strani klerikov. Ne gre za občasne in posamezne primere, saj poročila iz mnogih držav pričajo o ustaljeni, dolgoletni in gnusni praksi zločinov. Po besedah samega kardinala Ratzingerja iz leta 2005 je cerkev preplavila umazanija. Umazanija je v katoliški cerkvi že od vsega začetka in ne šele od časa, ki ga ima v mislih sedanji zaslužni papež Benedikt XVI.

V cerkvenem okolju zahodnih držav je mnogo zlorab otrok in mladostnikov, mnogo pedofilskih afer katoliških duhovnikov. Številke pedofilskih duhovnikov gredo v deset tisoče, žrtev v sto tisoče, v milijarde dolarjev pa gredo odškodnine, ki jih je cerkev že morala plačati žrtvam ali pa jih bo še morala. Že sama višina izplačanih odškodnin kaže na izjemno velik obseg spolnih zlorab katoliških klerikov, na to seveda kažejo tudi bolj ali manj stalna poročila o cerkveni pedofiliji, ki se pojavljajo v javnosti. Kar pride v javnost, je samo vrh ledene gore. V mnogih primerih žrtve namreč sploh ne spregovorijo ali pa si cerkev z odškodninami kupi molk in tako sploh ne pride do civilnih postopkov. V petdesetih, šestdesetih letih prejšnjega stoletja in pozneje je bilo na sto tisoče otrok in mladostnikov v katoliških institucijah izpostavljeno brezmilostnemu vzgojnemu sistemu. Bili so ponižani, oropani pravic, duševno in telesno zlorabljeni in mnogi izkoriščani tudi kot prisilni delavci. Kaj je bilo pred tem časom, si lahko samo mislimo. Ker je bila cerkev v prejšnjih časih še mnogo močnejša, kot je danes, je bilo takšnih in drugačnih zlorab po vsej verjetnosti še mnogo več.

Papež Frančišek pravi, da obstajajo statistike, po katerih se večina zlorab zgodi v družini. To je res, saj je družina osnovna celica družbe in je zato njihovo število mnogo večje od drugih celic družbe. Toda to ne zmanjšuje problematike cerkvene pedofilije, temveč jo samo še poveča oz. ojača. Zakaj? V Sloveniji prevladuje katoliška cerkev, saj je okoli 80 % državljanov vernikov te cerkve. Zato je domnevati, da je večina družin v celoti ali vsaj delno katoliških, zato v njih, gledano vsaj statistično, spolne zlorabe otrok v glavnem storijo katoliki laiki. Ti pa so poleg klerikov, kot to pravi cerkev, del nje in zato velja, da je tudi pedofilija katoliških laikov cerkvena. Ob upoštevanju spolnih in drugih zlorab otrok s strani katoliških klerikov in laikov ter sistematičnemu prikrivanju vsega tega, bi bilo mogoče reči, da je katoliška cerkev organizacija, kjer je daleč največ pedofilije. V Sloveniji torej prevladuje cerkvena pedofilija, ki je, kot že navedeno, sestavljena iz dveh vrst pedofilije: kleriške in laiške. Veliko večino spolnih zlorab otrok so torej storili člani katoliške cerkve, in sicer kleriki ali laiki. Katoliški verniki torej prednjačijo v spolnih zlorabah v Sloveniji, vsaj statistično. Katoliška pedofilija tudi kaže, kdo katoliška cerkev v resnici je in pove marsikaj o tej cerkvi, še posebej tudi to, da že ves čas namenoma krši Božje zapovedi. Namesto izpolnjevanja le-teh bolj ali manj prakticira takšno ali drugačno nasilje nad otroki in seveda tudi drugimi. In tako služi bogu podzemlja, torej tistemu, ki goreče navija za pedofilijo in druge zlorabe otrok in drugih. Podobno je na Zahodu. Tudi tam prevladuje katoliška cerkev. Tudi za ta del sveta se domneva, da je tam večina družin v celoti ali vsaj delno katoliških, zato v njih, gledano vsaj statistično, spolne zlorabe otrok v glavnem storijo katoliki laiki. Katoliški verniki, torej kleriki ali laiki, so na Zahodu glavni generatorji družbene pedofilije.


Več o cerkveni pedofiliji na spletni strani Katoliška cerkev: raj za pedofile, pekel za njihove žrtve.

Print Friendly, PDF & Email